Gizlilik ve G�venlik Politikası
Mağazamızda verilen t�m servisler ve www.pleksi-market.com adresi Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti firmamıza ait olup firmamız tarafından işletilir.

Firmamız, �eşitli ama�larla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir.

�yelik veya Mağazamız �zerindeki �eşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle �yelerin kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) Mağazamız tarafından işin doğası gereği toplanmaktadır.

Firmamız bazı d�nemlerde m�şterilerine ve �yelerine kampanya bilgileri, yeni �r�nler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri g�nderebilir. �yelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her t�rl� se�imi �ye olurken yapabilir, sonrasında �ye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri b�l�m�nden bu se�imi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir.

Mağazamız �zerinden veya eposta ile ger�ekleştirilen onay s�recinde, �yelerimiz tarafından mağazamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, �yelerimiz ile yaptığımız ��yelik S�zleşmesi� ile belirlenen ama�lar ve kapsam dışında ���nc� kişilere a�ıklanmayacaktır.

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili �ıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla ��z�lmesi i�in, Firmamız, �yelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Firmamız, �yelik S�zleşmesi ile belirlenen ama�lar ve kapsam dışında da, talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği i�inde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir.  Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak i�in de kullanılabilir. Firmamız tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız �zerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Firmamız ve işbirliği i�inde olduğu kişiler tarafından, ��yelik S�zleşmesi� ile belirlenen ama�lar ve kapsam dışında da, �yelerimizin kimliği ifşa edilmeden �eşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.

Firmamız, gizli bilgileri kesinlikle �zel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama y�k�m� olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve s�rd�r�lmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya ���nc� bir kişiye ifşasını �nlemek i�in gerekli t�m tedbirleri almayı ve gerekli �zeni g�stermeyi taahh�t etmektedir.

KREDİ KARTI G�VENLİĞİ
Firmamız, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin g�venliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hi�bir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.

İşlemler s�recine girdiğinizde g�venli bir sitede olduğunuzu anlamak i�in dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu g�venli bir internet sayfasında olduğunuzu g�sterir ve her t�rl� bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri s�recine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokol� ile şifrelenip sorgulanmak �zere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hi�bir bilgi tarafımızdan g�r�nt�lenemediğinden ve kaydedilmediğinden, ���nc� şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele ge�irmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin �deme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin g�venilirliği firmamız tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı�na karşı denetlenmektedir. Bu y�zden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren m�şterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi i�in �ncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrol� i�in gerekirse kredi kartı sahibi m�şteri ile veya ilgili banka ile irtibata ge�ilmektedir.

�ye olurken verdiğiniz t�m bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. �ye giriş bilgilerinizi g�venli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi m�mk�n değildir. Bu ama�la, �yelik işlemleri sırasında 128 bit SSL g�venlik alanı i�inde hareket edilir. Bu sistem kırılması m�mk�n olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

SSL G�venlik Sertifikası ve 3D Secure servisleri sayesinde g�venliğinizi riske atmadan sitemizde �zg�rce alışveriş yapabilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizin g�venliği bizim i�in en �nemli konulardan biri. Bu nedenle kredi kartıyla yaptığınız alışverişler sırasında bazen bankadan s�zl� olarak siparişinizin teyidi istenebilir. B�yle bir durumda bankanız, kayıtlı bilgilerinizden size ulaşır ve telefonda sipariş teyidi alır. Bunun i�in, bankanızda kayıtlı bulunan kişisel bilgilerinizi g�ncel tutmanızı �neririz. Unutmayın! G�venlik kontrol� sırasında telefon numaranıza ulaşılamazsa siparişiniz iptal edilebilir. Web sitemize �ye olurken verdiğiniz telefon numarasının doğruluğundan emin olmalısınız. ��nk� siparişinizle ilgili her t�rl� bilgilendirme i�in e-posta adresiniz ve telefon numaranız kullanılır.

3D Secure, online alışverişlerin g�venliğini sağlamak amacıyla kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemidir. İnternetten yapılan alışverişlerde şifreyle kredi kartı onaylama işlemi olarak da bilinir. Visa Kredi Kartı i�in kullanılan uygulamasına �Verified by Visa�, MasterCard i�in olanına ise �SecureCode� adı verilir.

3D Secure sistemiyle yapılan alışverişin ge�erli sayılabilmesi i�in; kart sahibinin yapılan işlemi, banka tarafından kendine verilen �zel bir �deme şifresiyle onaylaması gerekir. Kredi kartı numaranız başkaları tarafından biliniyor olsa bile, şifreniz sadece sizde olduğundan internet ortamında g�venli alışveriş yaparsınız.

Web sitemizden yapacağınız alışverişlerde, kredi kartınızın bağlı olduğu banka bu sistemi destekliyorsa 3D Secure�la �demenizi ger�ekleştirebilirsiniz.

G�venliğiniz i�in, t�m işlemleriniz 3D Secure ile ger�ekleşir.
Kredi kartınızın 3D tanımını �nceden yapmadıysanız, ilk işleminizde banka ekranlarında kaydınız ger�ekleşir ve kartınız 3D işleme hazır hale gelir.
��demeyi Tamamla� butonuna tıkladınız. Eğer hi�bir şifre sorulmadan işleminiz ger�ekleşirse; kredi kartınız hen�z 3D uyumlu değil demektir. Ama bu durumda yapacağınız işlem de 3D �zelliğine sahip olacaktır.
��demeyi Tamamla� butonuna tıklayarak işleminizi ger�ekleştirebilirsiniz.
3D Secure�la ger�ekleştirdiğiniz siparişlerde işlemi şifrenizle onayladığınız i�in, siparişiniz g�venlik s�recinde beklemez ve en kısa s�rede adresinize teslim edilir.

G�venliğiniz i�in 3D Secure uyumlu bir kredi kartı kullanmanızı �neririz. 3D Secure sistemine uyumlu kredi kartınızla yapacağınız ilk işlemde, onaylama sayfasında sistem sizi banka şifre tanımlama sayfasına aktarır. Bu sayfadan şifrenizi tanımladıktan sonra 3D Secure�la internet �zerinden g�venle alışveriş yapabilirsiniz.

Bilgi hattı veya m�şteri hizmetleri servisi bulunan ve a�ık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri g�n�m�zde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan b�t�n konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın g�venirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Not: İnternet alışveriş sitelerinde firmanın a�ık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan �r�n� aldığınız mağazanın b�t�n telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer g�venmiyorsanız alışverişten �nce telefon ederek teyit edin. Firmamıza ait t�m online alışveriş sitelerimizde firmamıza dair t�m bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.

���NC� TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR
Mağazamız, web sitesi d�hilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve i�eriklerine y�nelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu s�zleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece Mağazamızın kullanımına ilişkindir, ���nc� taraf web sitelerini kapsamaz.

İSTİSNAİ HALLER
Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, işbu �Gizlilik Politikası� h�k�mleri dışında kullanıcılara ait bilgileri ���nc� kişilere a�ıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak �zere;
1.Kanun, Kanun H�km�nde Kararname, Y�netmelik vb.. yetkili hukuki otorite tarafından �ıkarılan ve y�r�rl�l�kte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;
2.Mağazamızın kullanıcılarla akdettiği ��yelik S�zleşmesi��nin ve diğer s�zleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;
3.Yetkili idari ve adli otorite tarafından usul�ne g�re y�r�t�len bir araştırma veya soruşturmanın y�r�t�m� amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;
4.Kullanıcıların hakları veya g�venliklerini korumak i�in bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir.

E-POSTA G�VENLİĞİ
Mağazamızın M�şteri Hizmetleri�ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak g�ndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler ���nc� şahıslar tarafından g�r�lebilir. Firmamız e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin g�venliğini hi�bir koşulda garanti edemez.

TARAYICI �EREZLERİ
Firmamız, mağazamızı ziyaret eden kullanıcılar ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyası (�erez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi ge�en teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak �zere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) g�nderdiği k���k metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet�in kullanımını kolaylaştırır.

Teknik iletişim dosyası,  siteyi ka� kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi ama�la, ka� kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar i�in �zel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve i�erik �retilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak i�in tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek �oğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder bi�imde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının g�nderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak bi�imde ayarları değiştirebilirler.

Firmamız, işbu �Gizlilik Politikası� h�k�mlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta g�ndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası h�k�mleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte y�r�rl�k kazanır.

Gizlilik politikamız ile ilgili her t�rl� soru ve �nerileriniz i�in [email protected] adresine e mail g�nderebilirsiniz. Firmamız�a ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Firma �nvanı: Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti.
Adres: Mersinli Mahallesi 2827 Sokak No:25/1. Sanayi Sitesiİzmir/Konak
Eposta: [email protected]
Tel: 0506 644 94 99

KVKK
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (�KVKK�) ve ilgili sair mevzuat uyarınca, Mersinli Mahallesi 2827 Sokak No:25/1. Sanayi Sitesiİzmir/Konak, T�rkiye adresinde m�esses Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz aşağıda a�ıklandığı �er�evede; hukuka ve d�r�stl�k kurallarına uygun bir şekilde kaydedilecek, saklanacak, g�ncellenecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve/veya işlendikleri ama� i�in ge�erli olan durumlarda 3. kişilere a�ıklanabilecek, sınıflandırılabilecek ve KVKK�da sayılan şekillerde işlenebilecektir.

1) Kişisel verilerinizi neden işliyoruz ve bunun hukuki gerek�esi nedir?

Perakende ticareti mevzuatı ve diğer sair mevzuat kapsamında mağazalarımız aracılığıyla vermekte olduğumuz hizmetler, ilgili kişilere ait, kişisel ve/veya �zel nitelikli kişisel verilerin işlenmesini gerektirmektedir. Bu kapsamda toplanan mezk�r kişisel veriler KVKK�nın ilgili maddesi �er�evesinde işlenmektedir.

2) Kişisel verilerinizi kimlere ve hangi ama�la aktarıyoruz?

Perakende ticareti mevzuatı ve diğer sair mevzuat h�k�mleri �er�evesinde kişisel verileriniz, hizmetlerin sağlanabilmesi i�in ilgili kişi ve/veya kurumlara, iş ortaklarımıza ve bağlı bulunduğumuz şirketler topluluğuna aktarılabilmekte olup; ayrıca bu veriler anonim hale getirildikten sonra sağlamakta olduğumuz hizmetlere y�nelik istatistiksel analizler yapılmak �zere Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti i�erisinde yer alan merkezlere ve iştiraklerimize aktarılabilmektedir.

 

3) Kişisel verilerinizi nasıl topluyoruz?

Faaliyetlerimiz kapsamında işlenen kişisel veri ve\veya �zel nitelikli kişisel verilere ilişkin a�ık rızalarınız; mağazalarımız, internet sitemiz, internet uygulamamız ve �ağrı merkezimiz tarafından siz m�şterilerimizin tercihlerine g�re s�zl�, yazılı veya elektronik ortamda toplanacaktır.

Detaylı olarak internet sitemize �ye olma ve internet sitemiz aracılığı ile elektronik ortamda alışveriş yapmanıza istinaden otomatik toplanan ve/veya işlenen kişisel veri ve\veya �zel nitelikli kişisel verilere ilişkin a�ık rızalarınız elektronik ortamda alınacaktır. Bu doğrultuda a�ık rıza beyanlarının toplanması �zerine, internet sitemiz vasıtası ile elde edilen kişisel veri ve\veya �zel nitelikli kişisel veriler işlenecek, hizmetlerimizin ama�ları doğrultusunda yasal s�relerde saklanacak ve gerekli g�r�lmesi halinde 3. kişilere aktarılacaktır.

Bu kapsamda Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti�ne iletmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin, ihtiya�larınız doğrultusunda size uygun �r�n, uygulama, avantaj veya kampanyalardan yararlanabilmeniz, genel bilgilendirme yapılması ve tarafınızla her t�rl� iletişim sağlanması amacıyla işlenmesini ve bu doğrultuda kişisel bilgilerinizin, Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, doğrudan ya da SMS, resim, animasyon, kısa mesaj, multimedya nesneleri i�eren MMS, telefon, faks, otomatik arama makineleri, elektronik posta ve benzeri iletişim kanallarından iletilecek veri, ses ve g�r�nt� i�erikli bilgilendirme, tanıtım ve pazarlama iletilerinin tarafınıza g�nderilmesini, dilediğiniz zaman tamamen veya �r�n ve kanal bazında, veri, ses, g�r�nt� ve sair her t�rl� ileti g�nderimini reddetme hakkını haiz olduğunuzu bildiğinizi kabul ve beyan etmektesiniz.

�erezler web sunucusu tarafından sabit diskinize taşınan ve ardından bilgisayarınızda saklanan ufak metin dosyaları olup internet sitemizi ziyaretiniz ve internet uygulamamızı kullandığınız esnada �erezler, m�şteri/kullanıcı davranışını daha iyi anlamamıza yardımcı olur; kullanımı ve ziyaret verileri ile ilgili bilgi verir. Bu doğrultuda �erezler i�erisinde kişisel veya hassas kişisel verileriniz saklanmamakta olup başka uygulamalar veya kişiler ile paylaşılmamaktadır.

Son olarak ise, 4857 sayılı İş Kanunu, 6098 sayılı T�rk Bor�lar Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve İş sağlığı mevzuatı ayrıca g�venlik tedbiri amacıyla ilgili diğer mevzuat kapsamındaki y�k�ml�l�klerimiz de dahil olmak �zere hukuki y�k�ml�l�klerimizi yerine getirmek �zere mağazalarımız g�venlik nedeniyle kapalı devre video sistemi ile izlenmektedir. İlgili kayıtlar ilişkili hizmetlerin ama�ları doğrultusunda yasal s�reler i�erisinde tutulmakta ve gerektiğinde Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti�nin veri sorumlusu sıfatından doğan hukuki menfaati nedeniyle ve kanunlarda �ng�r�len hallerde talep edilmesi durumunda adli merciler ile paylaşılmaktadır.

Sorularınız i�in 0506 644 94 99 numaralı telefonu arayabilir veya [email protected] adresine e-posta g�nderebilirsiniz. Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti. kapalı devre kamera kaydı almaktadır. Yukarıda belirtilen ama�larla, kişisel verilerin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar; T�rk Ticaret Kanunu, Vergi Usul Kanunu ve diğer mevzuat h�k�mlerinin izin verdiği kurum veya kuruluşların yanı sıra adli makamlardır.

4) Kişisel verisi işlenen siz m�şterilerimizin,  KVKK nezdinde �ilgili kişi� olarak haklarınız nelerdir?

KVKK�nın 11.maddesi uyarınca bize başvurarak kişisel verilerinizin;
�  İşlenip işlenmediğini �ğrenme,
�  İşlenmişse bilgi talep etme,
�  İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını �ğrenme,
�  Yurt i�inde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
�  Eksik / yanlış işlenmişse d�zeltilmesini isteme, KVKK�nın 7. maddesinde �ng�r�len şartlar �er�evesinde silinmesini / yok edilmesini isteme*,
�  Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
�  M�nhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya �ıkmasına itiraz etme,
�  Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız h�linde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine g�re en kısa s�rede ve en ge� 30 g�n i�erisinde �cretsiz olarak sonu�landırılacaktır. Ancak işlemin Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti. i�in ayrıca bir maliyet doğurması halinde Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenecek tarifede ki �cret talep edilebilecektir.

(*) Sizlerle ger�ekleştirmekte olduğumuz işlemlere ilişkin evrakın saklanmasına dair ilgili mevzuat kapsamında yasal zorunluluklarımız bulunmaktadır. Kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini talep etmeniz halinde, yasal zorunluluklar kapsamında belirlenen s�renin sonunda bu talebinizi yerine getirmemiz m�mk�n olabilecektir.

KVKK ve ilgili sair mevzuat kapsamında bizimle iletişime ge�mek, geri bildirimde bulunmak ya da sorularınızı y�neltmek isterseniz, bağlantıda bulunan Başvuru Formunu doldurmak suretiyle, kimliğinizi tevsik edici belgeler ve talebinizi i�eren imzalı dilek�eniz ile Demopleks Reklamcılık Tan. Ara�. San. Tic. Ltd. Şti adresine kimlik doğrulama ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla ulaştırabilir veya [email protected]  kayıtlı elektronik posta adresine g�venli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.Bu kapsamda konuyla ilgili yapılacak olan yazılı başvurular tarafımızca yapılacak olan kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup ilgililere yasal s�reler i�erisinde geri d�n�şte bulunulacaktır.